Dosao moj muz danas sa posla,sjeli kao srecna porodica da rucamo-rijetke prilike da rucamo svi zajedno,jer on uglavnom radi.Odjednom on ustaje i uzima novcanik.Ja se ponadala da ce mi dati "novcani aspirin" jer u zadnje vrijeme imam glavobolje zbog svadbe na koju uskoro idemo,a ja kao i svaka zena nemam sta da obucem.Medjutim on umjesto nesto para vadi svoju vjencanu burmu,pa uz put kaze:"Vidi ovo."

Bacim oko na burmu,cudeci se sto mi je sad pokazuje i zasto je vadi iz novcanika.Kad odjednom primjetim da je burma pukla.Hm...u jednoj sekundi hiljadu misli-kakav je to znak,je li to neko upozorenje,je li to nasoj ljubavi kraj,je li nam brak u krizi,da li je on mozda namjerno polomio da je vise ne nosi...pa on mene vise ne voli...aaaaa...jos uz to sve je petak 13.

On mi odmah objasnjava kako je slucajno pukla,kako je mora nositi na popravku...meni odmah nesto lakse.Stvarno sam ja luda,nikada nisam pridavala posebnu paznju petku 13. niti sam praznovjerna ali kad je slomljena burma u pitanju razne stvari su mi pale na pamet.

Cini mi se da bi mi bilo lakse da nije pukla bas na petak 13.

Bilo kako bilo,muz sutra odlazi na posao bez burme,petak 13. jos malo pa ce proci a dokaz za ljubav nije nikakav "okov" na prstu,niti papir koji se potpise...Veceras,evo moja porodica i ja proslavljamo Pravoslavnu novu godinu...sa ili bez burme osjecam da je ljubav tu-ovo je 10. nova godina koju slavimo zajedno.Evo,pozelicu i svima vama koji veceras slavite srecnu novu godinu...nemojte da vam petak 13. pomrsi racune...ja mu nisam dozvolila...